Podmornica

Joe Dunthorne

Kategorija: Knjige / Književnost / Outlet / Romani /
Na zalihi
129,00 kn
30,00 kn
Dodaj u košaricu Kupi e-Knjigu
Podijeli:

Podmornica

Joe Dunthorne

Kategorija: Knjige / Književnost / Outlet / Romani /

Istodobno samouki sociolog, špijun u zbunjujućem svijetu odraslih i emocionalni istraživač na hormonalni pogon, Oliver Tate pokušava nečujno i nezamjetno ploviti mutnim i jedinstveno opasnim vodama adolescencije. Njegovi ciljevi? Otkriti tajne braka svojih roditelja – koji je na klimavim nogama, razriješiti misterij privlačne i podjednako čudne razredne kolegice Jordane Bevan te shvatiti kako se i gdje on sam uklapa među ta tajanstvena i zbunjujuća bića u svojoj orbiti.

Dok se trudi, slomljena srca, spriječiti potonuće bračnog broda svojih roditelja, izgubiti nevinost i ploviti tjesnacima sreće, Oliver, prije svega, želi ostati normalno ljudsko biće. Što mu je činiti? Balansirajući na tankom rubu nevinosti i iskustva, Oliver Tate odluči zanemariti torpeda oko sebe i, poput podmornice, zaroniti u dubine.

“Sjajno… pravi užitak za smijeh naglas. Najbritkiji, najsmješniji, najnepristojniji opis odrastanja jednog tinejdžera još od Lovca u žitu… Vraća (nas) u vrijeme kad se ono obično tako često činilo neobičnim i iznimnim.” – The Independent

“Adrian Mole za odrasle, s junakom koji je mnogo kompleksniji, životniji i beskrajno smješniji.” – Big Issue

Joe Dunthorne rođen je i odrastao u Swanseaju. Njegov prvijenac Podmornica dobio je nagradu Curtis Brown, a preveden je na desetak jezika. Objavio je roman Prepuštanje i jedan pjesnički pamflet. Pripovijetke, pjesme i novinarski članci objavljeni su mu u novinama i časopisima: Guardian, Independent, Financial Times, Sunday Times, Vice i Poetry Review. Živi u Londonu.

Nedugo nakon izlaska romana Podmornica snimljen je i odličan istoimeni film pod redateljskom palicom Richarda Ayoadea, za kojega je glazbu radio Alex Turner, frontman svjetski slavnog benda Arctic Monkeys.    

X
  • Broj stranica: 318
  • Godina izdanja: 2013
  • ISBN: 9789531414555
  • Uvez: meki
  • Dimenzije: 14.2 x 20 cm
  • Težina: 345 g
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

PRETPRODAJA
PRETPRODAJA