Parovi i slične slabosti

Miro Gavran

Kategorija: Knjige / Književnost / Romani /
Rasprodano
119,00 kn
30,00 kn
Pročitaj više
Podijeli:

Parovi i slične slabosti

Miro Gavran

Kategorija: Knjige / Književnost / Romani /

Miro Gavran u knjizi Parovi i slične slabosti sabrao je svojih šest novijih drama i komedija nastalih proteklih godina (Tajna Grete Garbo, Lutka, Parovi, Najluđa predstava na svijetu, Pandorina kutijica i Teško je reći zbogom).

Zajednički lajtmotiv svih ovih tekstova su muško-ženski odnosi. Gavran portretira muškarce i žene u današnjem društvenom kontekstu, u kojem se često uloge inferiornih i superiornih junaka ne vezuju na očekivan način samo uz jedan spol. Govoreći o muškarcima i ženama kao partnerima koji ne mogu jedni bez drugih, autor ih često prikazuje i kao suparnike koji ne znaju odustati od borbe koja ih iscrpljuje u bitkama unaprijed osuđenima na poraze. Istodobno, u komediografskim tekstovima svoje junake oslikava s velikim simpatijama, nalazeći razumijevanje i za one njihove propuste koje je društvo sklono osuditi.

Knjigu Parovi i slične slabosti je iscrpnim i lucidnim pogovorom popratila teatrologinja dr. Lucija Ljubić. Ova će intrigantna zbirka kazališnih tekstova biti dobrodošlo osvježenje na policama svih ljubitelja teatra i dramske književnosti.

Ostale naslove Mire Gavrana potražite ovdje.

X
  • Broj stranica: 444
  • Godina izdanja: 2012
  • ISBN: 9789531411141
  • Uvez: meki
  • Dimenzije: 13 x 19 cm
  • Težina: 445 g
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

PRETPRODAJA
PRETPRODAJA
PRETPRODAJA

149,90 kn 134,90 kn

PRETPRODAJA

119,90 kn 107,90 kn

PRETPRODAJA
PRETPRODAJA - besplatna poštarina
PRETPRODAJA
PRETPRODAJA