Naslovnica knjige: Parovi i slične slabosti

Podijeli:

  • Broj stranica: 444
  • Godina izdanja: 2012
  • ISBN: 9789531411141
  • Uvez: meki
  • Širina: 13 cm
  • Visina: 19 cm

Parovi i slične slabosti

Miro Gavran

Knjige Književnost Romani

Miro Gavran u knjizi Parovi i slične slabosti sabrao je svojih šest novijih drama i komedija nastalih proteklih godina (Tajna Grete Garbo, Lutka, Parovi, Najluđa predstava na svijetu, Pandorina kutijica i Teško je reći zbogom).

Zajednički lajtmotiv svih ovih tekstova su muško-ženski odnosi. Gavran portretira muškarce i žene u današnjem društvenom kontekstu, u kojem se često uloge inferiornih i superiornih junaka ne vezuju na očekivan način samo uz jedan spol. Govoreći o muškarcima i ženama kao partnerima koji ne mogu jedni bez drugih, autor ih često prikazuje i kao suparnike koji ne znaju odustati od borbe koja ih iscrpljuje u bitkama unaprijed osuđenima na poraze. Istodobno, u komediografskim tekstovima svoje junake oslikava s velikim simpatijama, nalazeći razumijevanje i za one njihove propuste koje je društvo sklono osuditi.

Knjigu Parovi i slične slabosti je iscrpnim i lucidnim pogovorom popratila teatrologinja dr. Lucija Ljubić. Ova će intrigantna zbirka kazališnih tekstova biti dobrodošlo osvježenje na policama svih ljubitelja teatra i dramske književnosti.

Ostale naslove Mire Gavrana potražite ovdje.

X
Rasprodano
119,00 kn
Pročitaj više

Knjiga tjedna!

Pogledaj ponudu

Knjiga tjedna!

JA

Ovo je knjiga za svakoga tko nekoga voli. Otkrijte zašto!

40 kn

49 kn

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.