Nijema djevojka

Tess Gerritsen

Rasprodano
139,00 kn
40,00 kn
Pročitaj više Kupi e-Knjigu
Podijeli:

Nijema djevojka

Tess Gerritsen

NIJEMA DJEVOJKA je vrhunski forenzičarski triler Tess Gerritsen koji donosi sablasnu priču koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Svako mjesto zločina priča neku priču. Zbog nekih noću ne možete spavati. Druga opsjedaju vaše snove. Sablastan prizor koji Jane Rizzoli, istražiteljica Odjela za umorstva, zatiče u bostonskom Chinatownu, činit će i jedno i drugo. U mračnim sjenama jedne uličice leži odsječena ženska šaka. Na krovu obližnje zgrade je leš koji pripada toj ruci, crvenokosa žena odjevena u crno, gotovo odrubljene glave. Dvije srebrne dlake – ne ljudske – prianjaju uz njezino tijelo. One su Rizzolijevoj jedini tragovi, ali dovoljne su da ona i mrtvozornica Maura Isles dođu do zapanjujućeg otkrića: ovoj nasilnoj smrti prethodilo je nešto sablasno.

Devetnaest godina ranije, strašno ubojstvo i samoubojstvo u restoranu u Chinatownu iza sebe je ostavilo petero mrtvih ljudi. Jedna žena povezana s tim pokoljem još uvijek je živa: tajanstvena majstorica borilačkih vještina koja zna tajnu koju se ne usuđuje reći, tajnu koja živi i diše u sjenama Chinatowna. Tajnu koja možda čak ni nije ljudska. Sad je ona meta nekoga, ili nečega, duboko i nepopustljivo zlog.

Rješavajući zločin koji odjekuje drevnom kineskom legendom koja ledi krv u žilama, Rizzolijeva i Isleova moraju nadmudriti nevidljivog neprijatelja sa stoljećima starim lukavštinama – i brzom, osvetničkom oštricom.

Tess Gerritsen jedna je od najčitanijih suvremenih autorica forenzičarskih trilera. Hrvatski čitatelji upoznali su je čitajući romane: Harem mrtvih duša, Vrt kostiju, Klub Mefisto, Samo prividna smrt, Dvojnica, Grijesi, Šegrt, Kirurg i Mjesto za ubijanje. Prema njezinim romanima snimljena je i uspješna televizijska serija Cure na zadatku.

X

RECENZIJA Svijet filma

Nikad ne krijem zadovoljstvo dok govorim o ovoj autorici pa ni ovoga puta neće biti drugačije. Uvijek kad joj se ponovo vratim, dolazim do iste spoznaje – ovo je zeznuti žanr i ne zna svatko napisati triler. Kao dugogodišnji čitatelj krimića i trilera (moram li naglasiti da to najviše volim čitati, zar se ne vidi!?) mislim da imam pravo reći kako danas mnogi autori misle da je to vrlo jednostavan posao. E, nije to baš tako. Tess Gerritsen bi ih uvijek opovrgnula. Dakle, ili znaš ili ne znaš. više
  • Broj stranica: 328
  • Godina izdanja: 2014
  • ISBN: 9789531415255
  • Uvez: meki
  • Dimenzije: 11.2 x 20 cm
  • Težina: 395 g
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.