Nebeska kupola

Sebastian Flaming

Rasprodano
22,43 €
169 kn
5,31 €
40 kn
Pročitaj više Kupi e-Knjigu

Nebeska kupola

5,06 

Nema na zalihi

Kategorije: , ,
Podijeli:

Nebeska kupola

Stara bazilika Svetog Petra pretvara se u ruševinu, a papa Julije II. u tome vidi svoju priliku – ući će u povijest kao pontifeks koji je, sagradivši najveću građevinu zapadnog svijeta, udario nove temelje svemoćnoj Katoličkoj crkvi. A među zidinama tog velebnog zdanja mora biti njegova grobnica – ljepša i monumentalnija od svih dotad viđenih.

Julije II. ne štedi novac da bi postigao cilj. Ali novac nije dostatan. Papa treba genijalne umove, vizionare novoga doba, neustrašive stvaratelje koji pomiču granice arhitekture i umjetnosti. Slavni arhitekt Donato Bramante i genijalni umjetnik Michelangelo jedini su dorasli ovome poslu. Oni će postaviti temelje i, ako Svevišnji tako bude htio, dati konačan monumentalni izgled novoj bazilici Svetog Petra – simbolu Katoličke crkve u čitavome svijetu.

Jednog pokreće ljubav prema kurtizani, drugog ljubav prema Bogu. Jedan stvara da bi veličao sebe, drugi da bi iskupio grijehe. Dva zakleta protivnika, vječiti rivali koji jedan drugog iskreno preziru, istodobno se i jedini razumiju.

X
  • Broj stranica: 541
  • Godina izdanja: 2013
  • ISBN: 9789531414289
  • Uvez: meki
  • Dimenzije: 14.2 x 20 cm
  • Težina: 565 g
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.