Naslovnica knjige: MUZEJ REVOLUCIJE

Podijeli:

  • Broj stranica: 303
  • Godina izdanja: 2012
  • ISBN: 9789531412421
  • Uvez: meki
  • Širina: 12.5 cm
  • Visina: 19 cm

MUZEJ REVOLUCIJE

Pavao Pavličić

Knjige Književnost Outlet Romani

Muzej revolucije Pavla Pavličića priča je o tri prijatelja, a priču nam kazuje jedan od njih, čuvar Muzeja. On je u zgradi Muzeja revolucije pa u nekadašnju Knjigu dojmova zapisuje sve što zna o toj instituciji. Kuća je nekada bila svojina bogataške obitelji Kraljevac. U muzej je pretvorena 1952., upravo onda kad su pripovjedač i njegova dva prijatelja krenuli u školu.

Jedan od tih prijatelja potomak je obitelji kojoj je zgrada nekada pripadala. Drugi je sin paloga borca po kojem se zovu ulice i tvornice u tome kraju. Njih trojica upoznali su se kad su ih primali u pionire i od tada su bili nerazdvojni. Sve što im se događalo u životu, u školi, na studiju i na poslu bilo je vezano uz Muzej revolucije koji i sam prolazi zanimljiv put.

No dolazi kolovoz 1995. i u tom trenutku počinje ova priča. Oni se nalaze na tri različita mjesta: jedan na ratištu kao časnik Hrvatske vojske, drugi u Bosni, kao zastupnik ostataka Jugoslavije, a jedan u rodnome gradu, gdje čeka vijesti i zapisuje sve čega se može sjetiti. Na kraju se u Muzeju pojavljuje i žena koja je svoj trojici prijatelja obilježila život.

Ostale naslove Pavla Pavličića potražite ovdje.

Na zalihi
99,00 kn
40,00 kn
Dodaj u košaricu

Knjiga tjedna!

Pogledaj ponudu

Knjiga tjedna!

Moć pozitivnog mišljenja

Najpoticajniji svjetski bestseller

79,00 kn

99 kn

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.