Mislim, dakle jesam

Lesley Levene

Kategorija: Filozofija / Knjige / Publicistika /
Rasprodano
99,00 kn
30,00 kn
Pročitaj više
Podijeli:

Mislim, dakle jesam

Lesley Levene

Kategorija: Filozofija / Knjige / Publicistika /

MISLIM, DAKLE JESAM

Riječ je o „hrestomatiji“ namijenjenoj prvenstveno učenicima srednjih škola jer biografije filozofa i pregled filozofskih pravaca obuhvaćaju srednjoškolski obrazovni curriculum filozofije.

Ako se stablo sruši u šumi dok u njoj nema nikoga, čuje li se pritom ikakav zvuk? Jesu li granice vašeg jezika, granice vašeg svijeta? Vrijedi li išta neistražen život?

Ne samo što rasvjetljava ova i mnoga druga pitanja, knjiga Mislim, dakle jesam objašnjava kako je filozofija počela te objašnjava temeljne misli filozofa koji su je koristili na genijalan način. Knjiga Mislim, dakle jesam upoznat će vas s životnim putovima velikih filozofa, od ranih Grka do suvremenih velikana filozofske misli, a predočit će vam i pregled svih važnijih filozofskih pravaca i pokreta u kratkom pregledu –izama i –ologija, od atomizma, preko epistemologije i ontologije do utilitarizma. Poznavanje filozofske misli kroz stoljeća omogućit će vam da drukčije gledate na svijet oko sebe. Mislim, dakle jesam jedinstveni je leksikon filozofske misli kroz stoljeća.

„Čovjek je mjera svih stvari, onih koje jesu, da jesu, a onih koje nisu, da nisu.“ – Protagora

„Ja želim spoznati Boga i dušu. Zar ništa više? Savršeno ništa više.“ – Augustin

„Dvije stvari ispunjaju dušu uvijek novim i sve većim udivljenjem i strahopoštovanjem što se više i ustrajnije razmišljanje bavi njima: Zvjezdano nebo nada mnom i moralni zakon u meni.“ – Immanuel Kant

X
  • Broj stranica: 222
  • Godina izdanja: 2014
  • ISBN: 9789531415354
  • Uvez: meki
  • Dimenzije: 13 x 19 cm
  • Težina: 240 g
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.