Naslovnica knjige: Ljubavni život profesora Baltazara Sertića

Podijeli:

  • Broj stranica: 277
  • Godina izdanja: 2012
  • ISBN: 9789531410946
  • Uvez: meki
  • Širina: 12.5 cm
  • Visina: 19 cm

Ljubavni život profesora Baltazara Sertića

Milan Košuta

Knjige Književnost Outlet Romani

Ljubavni život profesora Baltazara Sertića je roman poznatoga zagrebačkoga psihijatra Milana Košute i ujedno njegovo prvo djelo iz područja lijepe književnosti.

Baltazar Sertić, ugledni sveučilišni profesor, i njegova ljubavnica, Anita Holzman, putuju na kongres u Bangkok. Na putu do zrakoplovne luke ispreplest će se prošlost sa sadašnjošću. Postavit će se pitanja o tome gdje smo i kamo idemo? On će se pitati što se događalo s njegovom obitelji od 1940., kad je tata diskretno protestirao protiv žandara. Ona bi voljela znati gdje je pogriješila. I zašto je samo jednom u životu, i to nakratko, shvatila što je doista ljubav.

Slijetanje u Bangkok otvorit će Pandorinu kutiju. Anita će se poslije jedne masaže početi osjećati manje krivom zbog naslućivanja slobode i nesputanosti. A Baltazar će, pijan, završiti u bordelu. Za oboje će to biti nova i dotad nezamisliva iskustva koja će ih katapultirati u orbite o kojima su mogli samo sanjati. Odluke koje će donijeti znatno će utjecati na njihove i tuđe živote (i poneku smrt). A naši će junaci (barem neki) shvatiti da se život može doživljavati i na drugi način – veseliji, duhovitiji, opušteniji i manje obvezujući.

Roman Ljubavni život profesora Baltazara Sertića donosi nam zarazno duhovitu i optimističnu priču o svima nama: o vezama, brakovima i obiteljima u kojima živimo. No autorova se duhovitost prelijeva i na zapažanja o našem zdravstvenom sustavu, liječnicima i psihijatrima, bolničkim spremačicama, seksu i neizgovorenim ljubavnim izjavama. Njegova teorija da život, a ni smrt isto tako, ne treba shvaćati ozbiljno, na čitatelja djeluje poput blagotvornog lijeka zbog kojeg se radost čitanja ove knjige prelijeva i u njegov osobni život i život ljudi oko njega.

Na zalihi
99,00 kn
30,00 kn
Dodaj u košaricu

Knjiga tjedna!

Pogledaj ponudu

Knjiga tjedna!

Najbolja osveta od svih je sreća

Ostvarite svoje snove i postanite uspješniji!

50 kn

89 kn

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.