Naslovnica knjige: KRATKI IZLET

Podijeli:

  • Broj stranica: 185
  • Godina izdanja: 2009
  • ISBN: 9789531405485
  • Uvez: meki
  • Širina: 12.5 cm
  • Visina: 19 cm

KRATKI IZLET

Ratko Cvetnić

Knjige Književnost Romani

Romanom Kratki izlet Ratko Cvetnić 1997. godine postao je pravom književnom senzacijom. Zapisima u kojima opisuje svoje sudjelovanje u Domovinskom ratu na južnom bojištu, od kolovoza 1992. do rujna 1993. godine, izazvao je veliki interes čitatelja, a ti su mu zapisi donijeli i prestižnu nagradu Ksaver Šandor Gjalski za najbolje prozno djelo.

Kratki izlet sadrži gomilu anegdota s bojišta, stvari viđenih ili načutih, razmišljanja o ratnoj Hrvatskoj, kao i obilje vrhunskog humora i ironije. Osim što je zabavna i uvjerljiva, knjiga je uspjela izbjeći klopku u koju je upala većina sličnih djela u Hrvatskoj – nije nimalo patetična i do danas se smatra jednom od najboljih proza o ratu u Hrvatskoj.

Kratki izlet u međuvremenu je preveden i na poljski, slovenski i njemački jezik.

Cvetnić je profesionalni sportski dužnosnik, a kao autor, urednik i prevoditelj prisutan je i u sportskoj publicistici, u kojoj 2004. potpisuje autorsku monografiju “110 godina skijanja u Zagrebu i Hrvatskoj”. 2009. godine Ratko Cvetnić objavio je i roman Polusan, također, nagrađen uglednom književnom nagradom Ksaver Šandor Đalski za najbolje prozno djelo.

Ostale romane Ratka Cvetnića potražite ovdje.

Rasprodano
40,01 kn
Pročitaj više

Knjiga tjedna!

Pogledaj ponudu

Knjiga tjedna!

Zauvijek u tvom zagrljaju

Očaravajuća priča o strasti i izdajničkim intrigama na carskom dvoru!

50 kn

149 kn

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.