Naslovnica knjige: Gospodarica smrti

Podijeli:

  • Broj stranica: 420
  • Godina izdanja: 2013
  • ISBN: 9789531414531
  • Uvez: meki
  • Širina: 14.2 cm
  • Visina: 20 cm

Gospodarica smrti

Ariana Franklin

Knjige Književnost Kriminalistički romani Outlet

GOSPODARICA SMRTI, napeti triler smješten u mračni srednji vijek, donosi prvi slučaj srednjovjekovne forenzičarke Adelije Aguilar.

U Cambridgeu, jedno je dijete na užasan način ubijeno, a druga su djeca nestala. Bijesni građani za te zločine optužuju Židove, koji donose velik dio prihoda u riznicu kralja Henrika. Zato kralj želi da se pravi ubojica što prije pronađe. Za taj je zadatak zadužen slavni istražitelj, Simon Napuljski, kojemu pomažu Arapin i mlada žena, Adelia Aguilar.

U Europi dvanaestoga stoljeća nema mnogo žena među liječnicima, ali Adelia je jedna od njih. Njezina specijalnost je znanost o leševima. Ona mora istražiti djetetovu smrt, ali nema niti mikroskopa, čak ni odgovarajućeg osvjetljenja. O seciranju leša ne može ni sanjati jer bi mogla biti osuđena na smrt zbog uništavanja tijela, jer tijelo je Božje djelo.

Forenzika kao znanost nije ni u povojima i Adelia je, u stvari, gospodarica smrti, majstorica vještina koje mora skrivati da je ne bi proglasili vješticom. Adeliju istraga odvodi duboko u Cambridge, u njegove dvorce i samostane. Usred srednjovjekovnoga gradića koji pršti životom, Adelia pronalazi prijatelje, čak i ljubav. Usto privlači kobnu pozornost ubojice koji je spreman i dalje ubijati…

„Franklinova je uspjela živopisno oživjeti dvanaesto stoljeće… Vrhunski istraženo, s briljantnom junakinjom, prepuno izvanrednih pojedinosti iz života toga doba.“ – Kate Mosse. 

Ariana Franklin je pisala je pod pseudonimom i objavila jedanaest romana. Roman Gospodarica smrti, smješten u dvanaesto stoljeće, njezino omiljeno povijesno razdoblje, BBC i povjesničar dr. David Starkey proglasili su romanom zasnovanom na najtemeljitijem istraživanju u toj godini. Godine 2007. dodijeljena joj je Nagrada Ellis Peters za najbolji povijesni roman Udruge spisatelja kriminalističkih romana. Gospodarica smrti prvi joj je povijesni kriminalistički roman. Ujedno je to i njezin prvi roman iz serije o istragama srednjovjekovne forenzičarke Adelie Aguilar o kojoj je napisala još tri romana. Preminula je 2011. godine.

X
Na zalihi
139,00 kn
40,00 kn
Dodaj u košaricu

Knjiga tjedna!

Pogledaj ponudu

Knjiga tjedna!

JA

Ovo je knjiga za svakoga tko nekoga voli. Otkrijte zašto!

40 kn

49 kn

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.