Naslovnica knjige: ČAROBNA HRVATSKA

Podijeli:

  • Broj stranica: 320
  • Godina izdanja: 2017.
  • ISBN: 9789531420990
  • Uvez: tvrdi
  • Širina: 23.4 cm
  • Visina: 29.7 cm

ČAROBNA HRVATSKA

Ivana Buj, Alan Čaplar, Josip Jukić, Dario Žagar

Turizam

ČAROBNA HRVATSKA

Jeste li se ikad zapitali koliko je vremena bilo potrebno da pod našim nogama nastane carstvo u krškim špiljama i jamama? Jeste li se ikad zapitali koliko je vremena bilo potrebno da čovjek od kamena podigne utvrde i dvorce koji i danas prkose zubu vremena? Jeste li se ikad zapitali koliko je znanja i umijeća bilo potrebno da se izgrade stoljetne mlinice, visoki zvonici i neprobojne zidine? Jeste li se ikad zapitali kojom je snagom priroda morala djelovati ne bi li stvorila duboke riječne kanjone, vrela neistraženih dubina, moćne litice koje zapljuskuju valovi i nestvarno lijepe slapove?

Sve to, ali i mnogo više, naći ćete u ovoj knjizi. Jer mjesto je radnje Hrvatska, a glavni su likovi veličanstvena priroda te kreativni i marljivi ljudi. Rezultat je 76 uistinu posebnih lokaliteta diljem naše zemlje koje su riječju i slikom ovjekovječili autori Dario Žagar, Alan Čaplar, Josip Jukić i Ivana Buj. Vodimo vas na uzbudljivo i neponovljivo putovanje po raznim istraženim i neistraženim mjestima na kojima, očarani ljepotom, nerijetko ostajemo bez riječi. Jer upravo takva je Hrvatska – lijepa, naša i čarobna!

Malo o autorima:

Ivana Buj doktorirala je biologiju te radi na Zoologijskom odjelu Biološkog odsjeka na zagrebačkom PMF-u. Uz ostalo, prevela je dijelove velikih ilustriranih enciklopedija “Životinje” i “Ocean”.

Alan Čaplar istaknuti je hrvatski planinarski publicist i urednik. Autor je većeg broja planinarskih knjiga i priručnika izdanih u Hrvatskoj, Italiji i BiH, uz ostalo i “Planinarskog vodiča po Hrvatskoj”, koji je, u izdanju Mozaika knjiga, doživio nekoliko izdanja. Od 2001. glavni je urednik časopisa “Hrvatski planinar”.

Josip Jukić profesor je povijesti i geografije iz Zagreba, zaposlen u VII. gimnaziji u Zagrebu. Suradnik je “Mozaika knjiga” od 2006. godine na izdanjima: “Ocean”, “Veliki atlas Hrvatske”, “Atlas svijeta”, “Atlantika”, “Nezaboravna putovanja Europom”, “Nezaboravna putovanja svijetom”, “Prirodna bogatstva”, “Neobične vremenske prilike”, “Kako je sve počelo”, “Enciklopedija općeg znanja” i društvenoj igri „Upoznajmo Hrvatsku“. Autor je knjiga “Hrvatski gradovi”.

Dario Žagar je fotograf čije su se fotografije našle u nekoliko knjiga, od kojih su neke (uglavnom o pojedinim hrvatskim otocima) autorske. Među ostalim, autor je knjiga “The island of Pag”, “The island of Cres & Lošinj”, “The island of Hvar”, “Ljepote hrvatskoga Jadrana”, “Tajanstvena Hrvatska” i “Neotkrivena Hrvatska”.

Na zalihi
297,00 kn
Dodaj u košaricu
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.