Naslovnica knjige: BESMRTNA PRIČA

Podijeli:

  • Broj stranica: 256
  • Godina izdanja: 2009
  • ISBN: 9789531404778
  • Uvez: meki
  • Širina: 13.5 cm
  • Visina: 21.5 cm

BESMRTNA PRIČA

Jiří Kratochvil

Knjige Književnost Romani

Besmrtna priča, sjajan roman vrsnoga češkog književnika Jiříja Kratochvila, veliko je iskušenje, ali i literarna poslastica za svakog zahtjevnog čitatelja.

Na prvi će se pogled učiniti kako autor namjerno komada priču ne bi li čitatelju otežao doživljaj pripovjedačke linije i tako pojačao završne akorde svojega priopćenja. Likovi njegova romana vode nas kratkom povijesti europskih i udaljenijih predjela zadovoljavajući našu potrebu za zavirivanjem kroz ključanicu, lutajući s nama gustom šumom fantazmagoričnih prizora suprotstavljenih stvarnosti i životinjskim motivima sa simboličnom i metaforičkom funkcijom, dok će nam prava junakinja romana, Sonja, ispričati o bajkovitom susretu s nekim tko je cijeli njezin život traži u životinjskom obličju. Zapravo vrlo originalna i mnogoslojna verzija Ljepotice i zvijeri.

Jiří Kratochvil je kao pravo književno otkriće. 1991. odlikovan nagradom Toma Stopparda, nagradom Egona Hostovskoga 1996., Karela Čapeka (nagrada PEN-a) 1998. i nagradom Jaroslava Seiferta 1999. godine. Rođen je 4. siječnja 1940. u Brnu, gradu u kojem se odigravaju svi njegovi romani, ali i većina pripovijetki. Završio je Filozofski fakultet, bio učitelj, arhivar, a nisu ga mimoišle ni radničke profesije. Na književnu se scenu ušuljao već s dvadeset i četiri, da bi na velika vrata ušao tek u pedeset i prvoj, dakle 1991. godine. Danas se smatra jednim od najznačajnijih suvremenih čeških književnika. Roman je s češkoga prevela Renata Kuchar.

Rasprodano
40,00 kn
Pročitaj više

Knjiga tjedna!

Pogledaj ponudu

Knjiga tjedna!

Zauvijek u tvom zagrljaju

Očaravajuća priča o strasti i izdajničkim intrigama na carskom dvoru!

50 kn

149 kn

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.