VELIKANI HRVATSKE PROŠLOSTI

Hrvoje Kekez

297,00 kn

Na zalihi Dodaj u košaricu

Podijeli:

VELIKANI HRVATSKE PROŠLOSTI

U ovoj knjizi predstavljeno je 150 velikana hrvatske prošlosti. Riječ je o osobama koje su zadužile hrvatski narod, ali i čitavu Europu, djelujući na različitim poljima društvenog života. Među njima su hrvatski knezovi i kraljevi iz ranoga srednjeg vijeka, ali i brojni političari i vojskovođe, znanstvenici i izumitelji, književnici i umjetnici, učenjaci i crkveni velikodostojnici, sportaši i istraživači. Jednostavno rečeno, knjiga obuhvaća mnoge slavne osobe još od vremena kneza Ljudevita s početka 9. stoljeća, pa sve do nikad prežaljenoga košarkaškog Mozarta, Dražena Petrovića.

U knjigu nisu uvrštene živuće osobe.

Autor 40 ilustracija (portreta velikana) je Dino Idrizbegović. Fotografije u knjizi uglavnom su u boji; kupljene su od raznih ustanova (Hrvatski državni arhiv, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Moderna galerija, Arhiv Tošo Dabac, HAZU, HNK u Zagrebu), a autor manjeg broja fotografija je Ivica Jandrijević.

Na jednom mjestu nalaze se biografije najvećih hrvatskih književnika, političara, skladatelja, kipara, vojskovođa, sportaša, crkvenih velikodostojnika, slikara…

Svaka država s ponosom ističe svoj identitet. Neke od njih nadaleko su poznate po kulturno-povijesnim spomenicima i prirodnim fenomenima, no u mnogima od njih živjele su i stvarale osobe koje su na neki način mijenjale svijet. Jednako tako i Hrvati, ali i svi građani Republike Hrvatske, mogu biti ponosni na bogatstvo svoje kulturne, političke i društvene povijesti.

Pronađite mnoge zanimljive podatake koji će vam pružiti nova znanja ili pak proširiti dosadašnje spoznaje o ljudima koji su svojim radom, znanjem, vještinama i umijećem pronosili glas o Hrvatskoj i izvan granica naše domovine, pa ih s pravom možemo nazvati velikanima hrvatske prošlosti. 

  • Godina izdanja: 2013
  • ISBN: 9789531414548
  • Uvez: tvrdi
  • Širina: 240
  • Visina: 315
  • Strane: 320