SVE ZA 30 MINUTA

Jamie Oliver

179,00 kn

Na zalihi Dodaj u košaricu

Podijeli:

SVE ZA 30 MINUTA

U ovoj knjizi želim vam pomoći da veći dio vremena na području prehrane donosite ispravne odluke.

Sve za 30 minuta, pokazat će vam kako pripremiti kompletan obrok, a da pritom utrošite onoliko vremena koliko bi vam inače bilo potrebno za pripremu samo jednog jela. Začudit će vas što sve možete pripremiti za samo trideset minuta! Pritom nećete morati žrtvovati kvalitetu – tajna je u dobroj organizaciji, brzom radu i korištenju prečaca i mudrih trikova pomoću kojih će se apsurdno ukusna jela naći na vašem stolu za tili čas.

Svaki je obrok pažljivo osmišljen tako da s njim nema nikakve zezancije – samo dobro, brzo kuhanje. Jamie je složio kompletne menije jela koja se međusobno izvrsno slažu, a recepte je predstavio na jedinstven način koji je lako slijediti. Ovakvim kuhanjem mudro ćete iskoristiti svaku minutu vašeg vremena, pritom se dobro zabaviti i ponovno zagospodariti vlastitom kuhinjom. Jednom kad počnete kuhati na ovaj način, nećete samo uživati, više se nikada nećete ni osvrnuti.

Jamie Oliver globalni je fenomen na području kulinarstva i podizanja svijesti o prehrani. Tijekom šesnaestogodišnje medijske karijere, nadahnuo je milijune ljudi da počnu kuhati od samih temelja, te da konzumiraju svježu i ukusnu hranu. Njegova dobrotvorna zaklada, Jamie Oliver Food Foundation, te godišnja priredba Dan prehrambene revolucije, nastoje prehrambenom edukacijom poboljšati život ljudi širom svijeta. Jamie je počeo kuhati u roditeljskome pubu, Cricketers, u Claveringu, u Essexu, još kao osmogodišnjak. Nakon školovanja, počeo je raditi kao kuhar. U glasovitome River Caféu uočila ga je jedna producentska tvrtka i tako je nastao “Goli kuhar”.

Godine 2001. Jamie je nadrastao tu ulogu i u Londonu otvorio restoran Fifteen, u kojem se mladi otpadnici od društva i dalje obučavaju za poslove u ugostiteljskoj djelatnosti. Nekoliko godina predvodio je pozive za promjenu kvalitete školske prehrane u Ujedinjenom Kraljevstvu, zahvaljujući čemu je došlo do velikih promjena u školskim kuhinjama. Njegova zaklada vodi restoran Fifteen, kao i program za mlade naučnike u Londonu, a srodne restorane ima i u Cornwallu i Amsterdamu. Praktične kuharske vještine poučava u sklopu centara Ministarstvo prehrane, i u Ujedinjenom Kraljevstvu i u Australiji. Osmislio je i srednjoškolski edukacijski program “Jamiejeve vještine kuhanja kod kuće”, te “Projekt povrtnjak” za osnovne škole, kojim oživljuje magiju uzgoja i pripreme hrane. Zaklada djeluje i širom SAD-a, u škole, tvrtke i zajednice donoseći bolju informiranost o prehrani, uz partnerske odnose kojima ti programi dopiru do još više ljudi. Redovito piše za svoj Jamie Magazine, pojavljuje se na kanalima na YouTubeu pod nazivom Oliver’s Food Tube i Drinks Tube, ima pet nagrađenih aplikacija, a dosadje objavio šesnaest bestselera s receptima. Sve knjige prate i istoimene televizijske serije. Jamie sa suprugom Jools i djecom Poppy, Diasy, Petal i Buddyjem živi u Londonu i Essexu.

  • Godina izdanja: 2017.
  • ISBN: 9789533163499
  • Strani naslov: Jamies 30-minute meals
  • Uvez: tvrdi
  • Širina: 150
  • Visina: 230
  • Strane: 288