BILJEŠKA O PISCU

Julijana Matanović

79,00 kn 50,00 kn

Na zalihi Dodaj u košaricu

Podijeli:

BILJEŠKA O PISCU

Deset godina junakinja ovoga romana tražila je smisao svojega života u dalekoj Švedskoj. Sad kad se vratila i kad smrt polagano kuca na njezina vrata, pokušat će shvatiti što se, zapravo, dogodilo s njezinim životom koji je protekao u

očekivanju odluke jednoga muškarca. Shvativši da, kako je napisao jedan američki pisac, protiv snage smrti nema ljekovite biljke i da protiv snage ljubavi u vrtu ne raste lijek, junakinja će, pročitavši roman Ljubavnik iz vlastita vica štićenice doma za nezbrinutu djecu Jane Gajski, spoznati da je njezina sudbina zapravo žrtva jedne nikad donijete odluke čovjeka koji joj je obilježio život, te da su upravo stvar izbora i mogućnost odlučivanja o vlastitu životu jedini put kojim treba poći.

Julijana Matanović (Zašto sam vam lagala, Tko se boji lika još, Knjiga od žena, muškaraca, gradova i rastanaka, Samo majka i kći, I na početku i na kraju bijaše kava) postala je jednom od najčitanijih suvremenih hrvatskih književnica upravo romanom Bilješka u piscu. Iako u ovomu romanu nije riječ o autobiografskoj prozi, snažan emocionalni stil i vješto pripovijedanje o iskušavanju sudbine na vlastitoj koži mnoge će čitatelje, zacijelo, navesti ne samo da posumnjaju u to, nego da u tekstu prepoznaju dijelove upravo svoje autobiografije.

  • Godina izdanja: 2017.
  • ISBN: 9789531421089
  • Uvez: meki
  • Širina: 140
  • Visina: 200
  • Strane: 288