TAJNE IZ BAKINE KUHINJE

Irrnela Ampspreger

Ova knjiga više je od obične kuharice – ona je poput škrinjice s blagom! Na svakoj stranici zamirisat će vam jelo iz dobrih starih vremena, a prekrasne slike probudit će vam sjećanja na slasne obroke iz djetinjstva.

Sjećate se izvrsnih jela koja su proizašla iz bakine kuhinje, a nikako ih ne uspijevate pripraviti sami? Ne znate kako da dođete do vama tako dragocjenih recepata? Sada je pred vama izvrsna kuharica Mozaika knjiga i Reader’s Digesta Tajne iz bakine kuhinje. Više od 300 recepata pokazat će vam što su sve naše bake znale kuhati i peći te vas odvesti u svijet zamamnih mirisa i okusa, koji su se nekoć širili samo iz bakinih lonaca.

Bakina jela poznata su po svojoj hranjivosti, autohtonosti i izvrsnom okusu pa ih obožavaju i istinski sladokusci. Smisao i svrha ove kuharice ponovno je otkrivanje tradicionalne kuhinje, kao i uživanje u njoj. Okruglice sa šljivama, carski drobljenac, bakalar s estragonom, gulaš od gljiva, nadjevena pura, prepelice s grožđem, zvjezdice s cimetom – samo su dio bogate ponude recepata koje ćete naći u ovoj knjizi.

Za svaki mjesec postoji i osobit jelovnik kojime možete iznenaditi svoju obitelj. Tu je i pokoji praktičan kulinarski savjet, zabavne priče iz dobrih starih vremena te mnoštvo fotografija od kojih će vam rasti zazubice. Stoga otkrijte staru tradiciju i započnite novu uz ovu sjajnu kuharicu!