TOP 5 KNJIGA S MISTERIOZNOM TEMATIKOM

TOP 5 KNJIGA S MISTERIOZNOM TEMATIKOM

Kada vam dođe želja da pročitate nešto novo i drugačije, kada ste, premoreni surovošću svakidašnjih obaveza, željni knjige koja će vas odvesti u neke druge svjetove, tada vam je najpametnije da bacite oko na ovu našu top ljestvicu preporuka.

  1. KNJIGA PRETPOSTAVKI I NAGAĐANJA – Erika Swyler

KNJIGA PRETPOSTAVKI I NAGAĐANJA

Ova knjiga zaista začara. Zanosi, uranja u duboke vode, mirisom vas šalje u jedno, zatim u drugo vrijeme, plete nerazrješiv čvor prošlosti i sadašnjosti, spaja stvarnost, zbilju s iluzijom i magijom neodoljivim jednostavnim, ali ne i trivijalnim pripovijedanjem.

Simon Watson, knjižničar, živi u kući koja se polako, ali sigurno raspada i ruši, a nezgodno je pritom što se nalazi na samom rubu litice.

Poštom jednog dana prima knjigu. Gotovo uništena knjiga u kožnom uvezu bila je dnevnik putujuće cirkuske družine koju je vodio cirkusant Peabody sredinom osamnaestoga stoljeća, a antikvarijat koji knjigu šalje tvrdi da pripada njegovoj baki Veroni Bonn. Tko mu šalje tu knjigu i zašto baš njemu? Ima li ona veze sa sudbinama njegove obitelji, s lozom njegove majke, cirkuskim artisticama koje su se bavile ronjenjem na dah?

Pa sad vi pokušajte odoljeti ovoj čudesnoj knjizi. 😉

  1. NA RUBU VODE – SARA GRUEN

NA RUBU VODE

Priča kreće 1945. godine negdje u Škotskoj, u vrijeme dok su ratni zrakoplovi još uvijek pakleni čuvari neba. Tri razmažena bogataša: Maddie i Ellis te njihov najbolji prijatelj Hank dolaze u to ratno vrijeme tražiti čudovište iz Loch Nessa. Zvuči pomalo ludo, zar ne? Sve je krenulo velikom svađom između Ellisa i njegova oca koji je tvrdio da je u mladosti vidio čuveno čudovište. Iz nekog prkosa ili želje da se opet uliže ocu, Ellis grabi sve preko Atlantika da bi potvrdio postojanje čudovišta. Vjerujte nam na riječ – pronaći će ga.

Ukratko, ova knjiga posjeduje sve karakteristike da se naprosto zaljubite u nju. Nevjerojatna, smiona priča o avanturi, prijateljstvu i ljubavi u sjeni Drugoga svjetskog rata. Vjerujte mi, ponekad banalne stvari iza sebe skrivaju najmudrije stvari. A ova neobična tema romana: lov za čudovištem – svakako će vas uvjeriti u ovo.

Čast mi je bila čitati, zahvaljujem, Sara Gruen!

  1. POSLJEDNJA OBLJETNICA- LIANE MORIARTY

POSLJEDNJA OBLJETNICA

Ako je itko stručnjak u stvaranju intrigantnog misterioznog ambijenta, onda je to Liane Moriarty.

Poznajete je već od prije. Autorica je Malih laži, sada već popularne mini serije na BBC-u. Posljednja obljetnica bilježi fascinantne uspjehe i pokazuje se kao definitivni hit koji bi po svemu sudeći mogao dobiti i svog filmskog blizanca!

Bez sumnje, autorica je spojila zanimljive, ekscentrične likove koji vas mame da okrećete stranicu za stranicom i da ova knjiga postane knjigom koju ćete uvijek preporučivati svojim bližnjima.

  1. GLAD ZA JUBIČICAMA – MARTINA BAILEY

GLAD ZA LJUBIČICAMA

Zabavno, napeto, vrckasto i neočekivano dobro!

Strasnih ljubavnih zapleta kao u najboljem ljubavnom romanu, napete priče i brojnih preokreta kao i u krimiću, ovaj roman Martine Bailey pamtit ćete dugo kao i njezinu neobičnu junakinju koja će se morati snaći u mnogim opasnim i iznenađujućim okolnostima.

  1. ARMATI – LARÍ MARÍ

ARMATI

Roman Armati ima podnaslov „Potraga za životnim pozivom“, a djelo je izvrsnog i nagrađivanog književnog dvojca, koji je ostvario nešto gotovo nevjerojatno: spojile su duboku psihološku priču, prozu koja liječi, koristeći elemente žanra psihološkog trilera i misterija!

Ian Artanian je glavni lik koji se mora suočiti s obiteljskom tajnom i razriješiti je kako bi iskupio grijehe svoje obitelji i oslobodio sebe. Kada pronađe Armatija, pronaći će i svoj životni poziv.

Pročitat ćete ga jednom, a onda će vam prirodno doći da prolistate ovaj roman još jednom, jer on naprosto nudi različite vrste čitanja!

 

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.