KNJIGE KOJE NESTRPLJIVO OČEKUJEMO U 2018.

Znamo da novitete ponekad ne možete dočekati! To slatko iščekivanje i uzbudljivo križanje dana do datuma izlaska samo pravi knjigoljupci mogu shvatiti…Otvorit ćemo vam vrata samo toliko da dobijete malo uvida u ono što se sprema u 2018. godini! Zapamtite, to je samo dio priče! 🙂

 

LYKKE –MEIK WIKING

Nakon prošlogodišnjega publicističkog hita Hygge – danski recept za sretan život, u Hrvatskoj uskoro izlazi novi naslov istog autora: Lykke – Potraga za najsretnijim ljudima na svijetu.

Što točno povezuje sve ljude koji su sretni? To je pitanje od kojeg polazi Meik Wiking , direktor Instituta za istraživanje sreće i na tom pitanju zasniva cijelo istraživanje. Wiking svakom čimbeniku sreće posvećuje jedno poglavlje i objašnjava zašto utječu na našu dobrobit. Naposljetku, sve dijelove slaže u cjelinu i sastavlja kartu za otkrivanje blaga – sreće.

A mi je otkrivamo od 5. veljače, kada knjiga odlazi u knjižare!

DOBRE PRILIKE – Curtis Sittenfeld

Suvremena inačica Ponosa i predrasuda. Liz i Darcy ponovo su utjelovljeni, samo u drugom razdoblju! Ubrzo ćete saznati kako cijela priča izgleda u 21. stoljeću, što se bitno promijenilo, a što je ostalo isto.

Ljubavna priča svih vremena u nešto drugačijem, bliskom ruhu!

Uskoro!

SLOM – B. A. Paris

Novi psihološki triler nakon velike uspješnice Iza zaključanih vrata. Ovaj put riječ je o psihološkom trileru gdje se život protagonistici mijenja nakon što je jednu noć autom zapela u šumi u oluji. U ovom romanu autorica govori o strahu, paranoji i demenciji stvarajući pri tom iznimno napetu i uzbudljivu priču koju, baš poput njezina prvijenca – nećete moći ispustiti iz ruku, a ni izbaciti iz misli.

Uskoro!

ZABRANJENE LJUBAVI – HALID ZIYA USAKLIGIL

Prvo hrvatsko izdanje velike turske uspješnice izdane davne 1899., a prati nesretni ljubavni trokut mlade žene, starijeg supružnika i njegova nećaka. Po knjizi je snimana i serija, zvala se Strasti Orijenta, a mogli smo je pratiti prije nekoliko godina i u Hrvatskoj.

POVRATAK U BRIDESHEAD – EVELYN WAUGH

Prvo hrvatsko izdanje svjetski poznatog klasika iz 1945. po kojemu su snimani filmovi i mini serije. Roman prati radnju od 1920 –ih do 1940 –ih u dvorcu Brideshead, te prikazuje odnos Charlesa Rydera i aristokratske katoličke obitelji Flyte,  pogotovo s bratom i sestrom – Sebastianom i Juliom.

Uskoro!

BREMENITA ŠUTNJA – LARÍ MARÍ

Postoji li u svima nama neko breme? Put koji nismo prokrčili, prepreka koju nismo savladali pa su sve naše misli i čini uzrokovane tom prošlošću koja nam kroji živote? Mračan bunker iz Prvog svjetskog rata skriva tajnu obitelji Burata. Tko su anđeli u sjeni? Jesu li uspjeli u tajnoj misiji ili su pod humkom mahovine ostala crna jaja? U nasljeđe su joj ostavili bremenitu šutnju, zagonetku kojoj nije dorasla…

Novi, briljantni roman domaćih autorica koje djeluju pod imenom Larí Marí prava je književna poslasticu za sve!

Uskoro!

IKIGAI – HECTOR GARCIA, FRANCESC MIRALLES

Japanci sa sigurnošću tvrde da svatko od nas ima ikigai – smisao života. Pronaći svoj ikigai, smatraju stanovnici japanskog sela s najdužim životnim vijekom, uvjet je za sretniji i duži život.

Osnažiti vlastiti ikigai, svoju strast, misiju, poziv, značilo bi učiniti svaki dan našeg života smislenim i svrhovitim.  Ikigai je pokretačka snaga našega života. Upravo zbog toga Japanci nikad ne prestaju raditi, čak ne posjeduju ni izraz za umirovljenje. Ostaju aktivni i rade ono u čemu uživaju i tvrde da je sigurna sreća i ispunjen život uvijek prožet radom.

Sklad između odmora i posla donosi radost, sreću i uspjeh.

Knjiga dolazi u mjesecu svibnju! 🙂

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.